Carinthia e regiunea sudică a Austriei, faimoasă pentru staţiunile sale de ski din Alpi, pentru lacurile splendide şi pentru numeroasele poteci pentru drumeţii, în masivii din jur. Regiunea are o graniţă lungă cu Italia, traversată şi de o autostradă excelentă, care străpunge Alpii cu mai multe tuneluri.
Capitala Carinthiei e Klagenfurt, faimoasa staţiune de ski, un oraş vechi, cu clădiri renascentiste. Surprinzător pentru o staţiune de ski în intimidanţii Alpi, Klagenfurt e la fel de activă şi de căutată în timpul verii. Lacul din apropiere, Worthersee, e cel mai cald dintre lacurile austriece, lăudându-se cu cea mai mare plajă din Europa, care nu e pe ţărmul unei mări. Worthersee e un lac alpin lung de 20 de km, înconjurat de păduri şi creste stâncoase, care compun peisaje magnifice.
Din primăvară până în vară, împrejurimile sunt de un verde pur, de care te poţi îndrăgosti, cu apele care îşi schimbă culoarea în funcţie de umbrele munţilor. Posibilităţile de cazare, deşi deloc ieftine, sunt nenumărate în regiune, în toate localităţile din jurul lacului.
Klagenfurt şi localitatea vecină Maria Worth See oferă multe lucruri frumoase de văzut, castele ca Landhaus, Loretto şi Tentschach, biserici şi case elegante.
Maria Worth era cândva o insulă în lacul Worthsee, care a primit numele de această insulă, transformată, între timp, în peninsulă. Limba de pământ e dominată de două mici biserici, cu arhitectura goticului târziu, care dau fostei insule un aer romantic şi misterios şi o aduc foarte sus în topul preferinţelor pentru ceremoniile de nuntă.
Cea mai veche dintre cele două biserici de pe insulă e închinată Fecioarei Maria şi e atestată documentar din 875. Mănăstirea nu mai are acum viaţă monahală, dar e un loc popular de pelerinaj şi destinaţie turistică. Iniţiativa ridicării unui schit lângă Klagenfurt i-a aparţinut episcopului de Freising, care dorea să îşi extindă activitatea misionară de la Salzburg.
Ambele biserici, cea veche, numită “biserica de iarnă” (Winterkirche), construită în stil gotic romanic, şi cea nouă, o biserică gotică puţin mai mare, au avut diverşi proprietari de-a lungul ultimului mileniu. De la cavalerii ordinului Sf Gheorghe, care au folosit-o ca punct defensiv strategic, în calea invaziilor, la benedictinii din parohia Sf Pavel din Lavanttal.
Benedictinii sunt un ordin catolic fondat de italianul Benedict de Nurcia, care menţine o anumită autonomie în cadrul bisericii catolice. Chiar şi mănăstirile benedictine sunt independente între ele, fără a fi coordonate de la centru.
Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea
Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.