Cetatea de Scaun a Sucevei, mai rezistentă decât Constantinopolul

de Victor Grigore, Webphoto.ro

La 23 de ani de la căderea Constantinopolului, care cutremurase întreaga lume creștină, sultanul Mahomed al II-lea “bătea” la porțile Sucevei. Zidurile cetății lui Constantin, despre care se crezuse că sunt inexpugnabile, căzusera sub asediul vijeliosului cuceritor musulman și al noului tip de tunuri folosit, dar în 1476 zidurile cetății lui Ștefan au rezistat și sultanul și-a retras armatele.

cetatea de scaun

Cetatea de Scaun a Sucevei e atestată pentru prima dată, ca loc din care era condusă întreaga Moldovă, în 1388, în timpul domniei lui Petru Mușat Întâiul. Cetatea slujea atât ca reședință domnească, dar și ca fortificație împotriva năvălirilor otomane, după cum existau mai multe în Țara Moldovei. Cetatea avea în interior un castel, o curte și pivnițe pentru provizii. Fiecare domnitor a adăugat noi rânduri concentrice de ziduri și șanțuri de apărare. Lucrările cele mai ample au fost făcute de-a lungul domniei de o jumătate de secol a lui Ștefan cel Mare. Cele mai solide dintre ziduri au grosimi de 2 metri.

suceava

În timpul lui Petru Rareș, cetatea e predată fără luptă oștirilor lui Soliman Magnificul. Ba mai mult, Alexandru Lăpușneanu își auto-incendiază cetatea la porunca turcilor.

Nu departe de Cetatea de Scaun, poate fi vizitat un frumos Muzeu al Satului Bucovinean.

cetate medievala

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro