Muzeul Ştiinţelor Naturii din Roma, versiunea italiană a Muzeului Antipa

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Cum suntem mereu preocupaţi să facem comparaţii cu străinătatea, la Muzeul Zoologic din Roma vom avea o ocazie de mândrie. Dacă o comparaţie cu parcul zoologic roman nu ar avantaja grădina noastră de la Băneasa, cu totul stă situaţia la capitolul fosile şi animale împăiate. Şi asta pentru că bătrânul nostru Muzeu Antipa are colecţii mult mai vaste, exemplare mai impresionante şi chiar anterior reamenajării cu instalaţii multimedia era ceva mai captivant. Asta nu înseamnă că nu merită să îi treci pragul şi muzeului dedicat ştiinţelor naturii din Italia.

feline

Muzeul de Zoologie deţine o colecţie impresionantă de 5 milioane de exponate, dar din cauza spaţiului restrâns doar o mică parte e inclusă în expoziţia permanentă. Vieţuitoarele îi ajută pe cercetători şi pe curioşi să înţeleagă mai bine lumea animală şi legăturile dintre specii. Sunt prezentate şi câteva specii pe cale de dispariţie, pe care cu greu le mai poţi zări în viaţă: ţestoasa de Galapagos, linxul, porumbelul migrator. Muzeul e situat în cadrul mirific al parcului Villa Borghese, peste gard de grădina zoologică.

schelete

Tigrii sunt printre cele mai cunoscute animale pândite de spectrul extincţiei, mai ales pentru că sunt animale teritoriale, ce au nevoie de 20 de km pătraţi de pădure pentru o singură femelă şi de 60-100 de km pătraţi pentru traiul liniştit al unui singur mascul. Unele varietăţi au dispărut deja, cum e cazul tigrului persan, tigrului de Bali şi de Java. În China mai trăiesc doar aproximativ 50 de exemplare în sălbăticie, vânat pentru leacuri din medicina tradiţională, blană şi colţi. Cândva o raritate, tigrul alb siberian a reuşit să se salveze şi să îşi echilibreze efectivele cu ajutorul protecţiei umane. Întreaga populaţie mondială de tigri e estimată la 7000 de exemplare.

soim pasare de prada

În contrast cu neaşteptat de fragilul tigru, crocodilul e unul dintre animalele cel mai bine echipate pentru supravieţuire. Unii cred că crocodilii erau la fel şi acum 200 de milioane de ani, pe vreme când împărţeau pământul cu dinozaurii. În apă, crododilii sunt suficient de rapizi pentru a prinde rechini, în vreme ce pe uscat pot crea ambuscade pentru a vâna tauri după ce le studiază obiceiurile de adăpare. Sângele rece pe permite să supravieţuiască perioade incredibil de îndelungate fără hrană, chiar şi un an. Se crede că un crocodil trăieşte 70-100 de ani.

tigru

Au fost consemnate cazuri de împerecheri între lei şi tigrii. Regele animalelor doarme cea mai mare parte a zilei şi preferă să vâneze noaptea. În ciuda acestei trândăvii caracteristice, atunci când au după ce să alerge, pot prinde şi viteze de 80 km / h. Leii trăiesc în haite cu legături de familie pe linie maternă. Un leu îşi poate proteja teritoriul cu un răget ce se aude la 8 km depărtare.

coral

Confundat deseori cu renul, elanul e mult mai mare, cu greutăţi de 300-700 kg.
Elegantele lebede nu sunt cu mult mai mari decât gâştele domestice, dar sunt admirate petrnu frumuseţea lor. Legătura dintre lebede şi poveştile de dragoste e posibil să nu fie în întregime imaginară. Deseori lebedele formează perechi nedespărţite pe viaţă. Lebăda trompetist e cea mai mare varietate, în timp ce lebăda mută are cel mai spectaculos penaj.

elan

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro