Televizorul, cu fascinatia pe care o exercita, e capabil sa produca o realitate paralela, fictionara, chiar si atunci cand pretinde ca informeaza, sau ca reda nedistorsionat faptele. E o tema care a preocupat-o pe autoarea Daniela Zeca-Buzura si in precedentul tratat, care a avut ca studiu de caz fenomenul Big Brother. Daniela Zeca-Buzura revine de aceasta data cu un studiu util atat studentilor la jurnalism, cat si oricarei persoane interesate de fenomenul media, intitulat “Veridic, virtual, ludic. Efectul de real al televiziunii”. Autoarea are experienta bogata in presa audio-vizuala, atat ca realizatoare de emisiuni culturale, cat si ca directoare a postului TVR Cultural, dar si experienta la catedra Facultatii de Jurnalism.
Cartea a fost prezentata de doi realizatori de televiziune cunoscuti, Cristian Tabara si Luca Niculescu, de Simona Sora si de Mihai Coman, autorul primului manual romanesc de jurnalism.
Pe langa fundamentarile teoretice specifice unei lucrari in stil academic, cartea cuprinde si un studiu de caz despre alegerea si investitura lui Barach Obama.
Desi pentru multi televiziunea e un mediu incompatibil cu literatura, Daniela Zeca-Buzura nu este la debutul ca scriitoare. A mai publicat poezie (“Orfeea”), proza (“Ingeri pe carosabil”), critica literara (“Melonul domnului comisar”) si tratate de jurnalism audio-vizual (“Jurnalismul de televiziune” si “Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother”).