Concertul lui Costel Busuioc a umplut Sala Palatului si a confirmat simpatia de care se bucura in tara castigatorul concursului Hijos de Babel din Spania. Proaspatul tenor a cantat impreuna cu Filarmonica Muntenia din Targoviste, dirijata de Marius Hristescu, arii celebre din opere si cateva cantonete.
Tenorul Costel Busuioc si dirijorul Marius Hristescu
Piesa despre care tenorul a marturisit ca are o semnificatie aparte pentru el a fost Caruso. Tenorul italian Enrico Caruso a cunoscut consacrarea in afara granitelor, in America, devenind cel mai faimos cantaret al inceputului de secol XX. Ca si in cazul lui Caruso, cand vine vorba de Costel Busuioc publicul e cucerit deopotriva de vocea si de povestea de viata a emigrantului nevoit sa lucreze in constructii si visand mereu la muzica de opera.
Participarea la emisiunea Hijo de Babel a postului iberic TVE i-a schimbat radical viata lui Costel Busuioc. Dupa ce a castigat toate rundele preliminare din cadrul show-ului dedicat descoperirii de talente in randul emigrantilor care traiesc in Spania, Busuioc a semnat un contract cu casa de discuri Sony BMG.
La Sala Palatului, Costel Busuioc a cantat mai multe cantece care se regasesc si pe proaspatul sau album realizat impreuna cu orchestra filarmonica din Bratislava. Pe acest album interpreteaza arii de opera de Puccini, romante de Leoncavallo si cantonete, dar si muzica pop, cum ar fi melodia Yesterday, a grupului Beatles.
Si Jurnalul National a scos o editie de colectie cu album pe care se regasesc cateva dintre melodiile interpretate de artist in cadrul concursului din Spania: Nessun Dorma din Turandot de Giacomo Puccini, Carusso, Granada, Con te partiro, O sole mio, Ave Maria de Franz Schubert, E Lucevan le Stelle, Cha Gelida Manina.
Provenit dintr-o familie numeroasa si foarte saraca, tanarul Busuioc nu a avut posibilitatea de a urma studii muzicale de specialitate, iar singura oportunitate de a-si pune in valoare talentul si vocea a fost pentru el corul bisericii. Urmandu-si familia adoptiva el a cantat la reuniunile gruparii ortodoxe Oastea Domnului din Hunedoara.
Costel Busuioc doreste sa isi foloseasca proaspata celebritate pentru a infiinta in Romania o scoala biblica destinata tinerilor pasionati de religie care nu vor sa imbratiseze neaparat o cariera in ecleziala. De asemenea, Costel vrea sa demonstreze si ca nu uita de unde a plecat ajutand cat mai multi copii fara posibilitati.
La sfarsitul concertului de doua ore, Busuioc, supranumit Pavarotti din Carpati a fost asaltat de amatorii de autografe care isi cumparasera deja albumul tanarului tenor.
Costel Busuioc are 33 de ani, e casatorit si e tatal a patru copii.
Mai multe despre: Reportaj • Concert • Costel Busuioc • Filarmonica Muntenia • Marius Hristescu • muzica de opera • sala palatului • tenorMai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea
Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.