en
ro

Târgul de carte de anul acesta și-a bătut propriile recorduri

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Daca in primii ani cititorii se inghesuiau in Sala Radio sau pe culoarele Teatrului National, iata ca de doi ani nici Pavilionul Central al Romexpo nu mai este suficient de incapator pentru foamea de lectura a romanilor. Nu mai putin de 96.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei de anul acesta care a reunit 450 de edituri si societati din media si domenii conexe.

cititor paul daian

In special lansarile la care au participat vedete si politicieni au cunoscut o afluenta extraordinara de public. De la acestea, ati urmarit deja pe site fotoreportaje speciale, iar prezentarea lor va continua si in zilele urmatoare. Recordul absolut l-a atins prezenta presedintelui Traian Basescu la lansarea formei tiparite a Raportului Comisiei Tismaneanu.

reders

La concurenta, fostul presedinte, Ion Iliescu, a sustinut lansarea in Romania de catre Editura Rao a volumului lui Al Gore, “Un adevar incomod”.

humanitas

Editura Humanitas a fost si in acest an vedeta targului. Trio-ul Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici a reusit sa adune sute de cititori vineri la relansarea volumului “Despre idei si blocaje”, pe care vi l-am prezentat deja cu ocazia lansarii de la Libraria Carturesti.

carti andrei plesu

Probabil cel mai solicitat vorbitor de la lansarile care s-au succedat cu repeziciune, Vladimir Tismaneanu este de parere ca Raportul comisiei pe care a condus-o e apogeul carierei sale si un document de importanta istorica.

editura rao

Romancierul Nicoale Breban a onorat de asemenea lansarile mai multor autori – Nicoale Balota (“De la Homer la Joyce”), Ion Ianosi (Autori si opere), Liviu Antonesei (La Morrison Hotel), dar nu a lipsit, evident, nici de la propria lansare: “Riscul in cultura”.

radu paraschivescu mircea dinescu

Doua personaje cunoscute in special pentru morga lor, Emil Constantinescu si Cristian Tudor Popescu au ales prezenta la doua lansari pline de umor: culegerea de caricaturi a lui Ion Barbu, “Joc Fecund”, respectiv culegerea de bule a lui Radu Paraschivescu, “Mi-e rau la cap, ma doare mintea”.

Au fost omagiate si doua figuri disparute in cursul anului prin editarea a doua volume postume, Octavian Paler – “Calomnii mitologice” si Ralu Filip “Prea mult pe repede inainte”.

Cel mai bine vandute lucrari pe perioada expozitiei au fost:

Umberto Eco – Istoria uratului (Editura RAO)

Ernest Hemingway – Batranul si Marea (Editura Polirom)

Ernest Hemingway – Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri (Editura Polirom)

Jamie Oliver – Sa gatim cu Jamie (Editura Curtea Veche)

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse